Wat is lifecoaching

Een gestructureerd, doel- en toekomstgericht proces waarbij de coach de gecoachte op interactieve wijze aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen
  • het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Lifecoaching is de meest omvattende vorm van coaching. Dit proces voltrekt zich door het opsporen en wegnemen van weerstanden, door het bewust worden van al aanwezige kennis, vaardigheden en talenten, en het vinden van de balans tussen acceptatie en verandering. Want het leven verandert altijd.

Deze vorm van coaching heeft niet alleen betrekking op het werk, de prestaties, je privéleven, relaties of wensen maar ook op het zelfbeeld, zelfontwikkeling, leren loslaten, leren accepteren, keuzes maken, je verleden achter je laten en je angsten overwinnen

Het gaat dus om alle zaken die een rol spelen in jouw leven. Juist de dingen waarmee je zit en waarvan je niet weet hoe je daarmee verder moet. Want eerlijk is eerlijk, soms zitten wij mensen met dingen waarvoor we bang zijn of waar we ons simpelweg heel erg voor schamen. Geloof mij: dat is nergens voor nodig en het is zonde van je tijd en energie om daarin te blijven steken. Dan is het de hoogste tijd om een lifecoach in te schakelen, die dit samen met jou onder de loep gaat nemen.

Kom dan naar mij. Vaak genoeg heb je maar een kleine verandering nodig zodat je leven een andere wending krijgt, een nieuwe dynamiek en energie. Maar jammer genoeg leven wij zo snel en met zoveel prikkels om ons heen dat het lastig is om er zelf achter te komen hoe het anders kan. Ik ben er voor je om naast je te lopen, zodat je weer sterk in je schoenen komt te staan en vrij in balans leert te leven. Vanuit je eigen behoeften, normen, waarden en naar je eigen aard.

Realistisch, in het hier en nu.

Want zodra je weer sterk in je schoenen komt te staan, heb je genoeg
kracht om te leven zoals jij dat wilt!

Voor wie is lifecoaching

Lifecoaching is er voor iedereen die met een vraag / probleem zit. Voor mannen en vrouwen ongeacht hun leeftijd. Voor jongvolwassenen die moeite hebben om hun motivatie te vinden en moeilijk contact leggen, voor stellen die vastlopen in hun relatie, maar ook voor oudere mensen die nog op hun oude dag hun leven vanuit een ander perspectief willen bekijken, meer rust en balans over hun verleden wensen, of daar juist nog het beste uit willen halen.

Waar kan ik je bij helpen

Zelfvertrouwen opbouwen

Angsten overwinnen

Leren loslaten en keuzes maken voor je innerlijke rust

Leren accepteren

Grenzen stellen

Doelen stellen

Je verleden verwerken en ermee leren omgaan

Jezelf leren kennen

Taboes bespreken

Zingeving: dus waar sta ik in mijn leven en wat wil ik? Wat maakt mijn leven zinvol?

Zelfacceptatie

De afgelopen maanden heb ik al een aantal mensen mogen begeleiden. Ik heb een prachtige ontwikkeling bij ze gezien, waar ik niet alleen maar trots op ben; ik ben er ook dankbaar voor.

Hoe kan ik coaching aanvragen

Je kunt een e-mail sturen naar diana@sterkdoorhetleven.nl om contact met mij op te nemen en een kennismakingsgesprek in te plannen.

Het kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek van ongeveer drie kwartier leren we elkaar kennen. Een goede match is ontzettend belangrijk.

Wat is een sessie en hoe verloopt het

Een sessie is een consult van 1,5 uur. We werken door middel van gesprekken en opdrachten aan je hulpvraag. Daarnaast geef ik je huiswerkopdrachten.

Hoeveel sessies heb ik nodig

Het kan zijn dat je al na één sessie zegt: “Ik weet nu wat ik verder moet doen”, en dat je zelfstandig verder wilt gaan. Daar ben je helemaal vrij in. Het is aan jou, jij bepaalt wat jij nodig hebt. Want waar het om draait dat ben JIJ! Wanneer je aan je specifiek doel wilt werken waarvoor een langer proces van verandering nodig is zijn er meestal 3 tot 6 sessies nodig.
Je volgt altijd je eigen tempo.

Waar vinden de sessies plaats

Een sessie vindt plaats in de natuur. Het kan een wandeling door het bos zijn, fietsen, samen joggen of samen op een terrasje zitten met een kop thee of koffie.

Kosten

Kennismakingsgesprek en intake: gratis

Een sessie: 127,5 euro.
*Extra
30 minuten tijdens de sessie: 35 euro.

Power walk talk:
Een wandeling in de natuur, waar we samen in gesprek gaan. Je werkt niet met tools, maar kunt je verhaal met mij delen om nieuwe inzichten te creëren. 55 euro per uur.

Let op:
Alle
genoemde tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd voor de gesprekken, tussentijds contact indien nodig, administratie en het gebruik van materialen. Voor reizen buiten een straal van 10 km rond mijn adres breng ik een vergoeding van 25 cent per kilometer in rekening. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw. Lifecoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Betaling

Na de iedere sessie ontvang je de factuur en deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Gespreid betalen is in overleg mogelijk.

Afspraak afzeggen

Tot 24 uur van te voren. Anders ben ik helaas genoodzaakt 100% van de kosten in rekening te brengen.